sunnuntai 21. elokuuta 2016

Disney-maalailua

Lähellä sydäntäni ovat aina olleet erilaiset kuvataiteet - läheisimpinä niistä ehdottomasti piirtäminen ja maalaaminen. Juurikin piirtelyn ja maalaamisen kautta olen tykännyt ilmaista itseäni sekä käsitellä itselleni tärkeitä asioita. Koska Disney kuuluu tietenkin tähän aihepiiriin, on se aikojen saatossa ollut vahvasti esillä töissäni. Tässä postauksessa näätte siis pari uusinta (ja esittelemiskelpoisinta) Disney-aiheista maalaustani. Toivottavasti pidätte näkemästänne!

Huom! Kunnioitathan ystävällisesti tekijänoikeuksia, joten älä kopioi kuvia itsellesi. Disney-linnasta saa tietenkin tehdä oman versionsa, mutta Roope & Kultu -maalaus on lähes kokonaan omasta päästäni, ethän siis mallia katsomalla tee identtistä työtä!

(Päätin poistaa sukunimeni singneerauksesta, joten älkää ihmetelkö muokkausjälkiä alanurkassa)

1. The Disney Castle

Ruususen linna, kyllä vain! Itse olen aina rakastanut tätä 3D-ilotulitusmässäilymahtailua myös alkuperäisen pelkistetyn logon ohella. Tämä kyseinen linna näkyy siis uudempien Disney-elokuvien alussa, kun vanhemmissa on yksinkertainen valkoinen linna. Videopätkässä on ihana tunnelma ja valaistus! Nuo asiat saivatkin maalailuintoani koholle ja inspiraatiota lisäsivät myös Youtuben upeat maalausvideot, joita tuolloin katselin. Googlaillessani en löytänyt lähes ollenkaan realistisesti tehtyjä maalauksia tästä linnasta, mikä myös lisäsi halua tehdä oma versioni. Asia on varmaankin nykypäivänä toinen, koska tämän taulun maalaamisesta onkin jo aikaa. Oli virkistävää maalata vaihteeksi rakennus, yleensä kun tauluistani löytyy jonkinlaisia hahmoja!

Tämän taulun tekemiseen käytin rutkasti aikaa ja vaivaa, joten se onkin yksi henkilökohtaisista suosikeistani. Nyt kylläkin olen jo kehittynyt asteen verran maalaamisessa ja huomaan asioita jotka olisin voinut tehdä toisin (heh). Täytyy aina muistaa, että samoja asioita tuskin ulkopuoliset huomaavat!

2. Cold Klondike hearts

Ette ole varmaankaan tienneet, että minulla on pitkä historia Ankkalinnan väen kanssa! (Seuraa pieni tarina!) Kun olin noin 8-12v, tärkein asia elämässäni oli ehdottomasti Aku Ankat ja niiden ympärille kietoutunut keräily ja ihailu. Kyllä, taulusta voi jo päätellä, että kuulun siihen ryhmään joka rakastaa Don Rosan tarinoita ja piirrosjälkeä yli kaiken. Ankka-aikoihini kuuluivat siis innokas piirtäjien ihailu, ja osasinkin tunnistaa suurimman osan kuuluisista ankkapiirtäjistä helposti. Myös Carl Barksin tarinat olivat suuressa kulutuksessa. Aku Ankka -sivujen foorumi (hehe) oli ehdoton päivittäinen käyntikohde.

Noh, noin yhdeksänvuotiaana äitini osti minulle Roope Ankan elämä ja teot -kirjan jonka lukaisin hetkessä. Olin täysin myyty. Roopesta oli hetkessä tullut ehdoton lempihahmoni, enkä päiviin saanut nenääni irti kirjasta. Myöhemmin kauppareissulla eteen osui yllättäen Roopen elämän ja tekojen kakkososa, joka oli ehdottomasti hankittava. Tästä upeasta opuksesta muodostui ehkä kaikkien aikojen tärkein kirjani, mitä olen koskaan lukenut. Ette uskokaan, miten paljon kannoin sitä matkassani vaikka minne! Erityisesti vaikutuksen teki Roopen ja Kultu Kimalluksen traaginen rakkaustarina, josta riittää kyllä ajateltavaa päiviksi (tai vuosiksi niin kuin minun tapauksessani!). Kaksitoistavuotiaana Aku Ankka -innostus hiipui ja jäi hieman unholaan.

Pari viikkoa sitten kävin Helsingissä kesälomareissulla ja Akateemista kirjakauppaa selaillessani oli käytävä ankkaosastolla. Mielessäni oli Don Rosan tarina ''Kaikkein mieluisin lahja'' jonka aikoinaan olin vannonut hankkivani vielä kokoelmaani. Siellähän sarja komeili - kirjassa ''Musta Ritari ja muita Don Rosan parhaita''. Isoveljeni oli vielä niin ihana, että tarjoutui ostamaan kirjan minulle!

Varmaan arvaatte mitä tästä seurasi! Ankkarakkauteni puhkesi jälleen kukkaan, monien vuosien jälkeen. Tässä parin viikon aikana olen lukenut Roope Ankan elämän ja teot useampaan otteeseen ja uppoutunut maailmaan syvemmin, mitä silloin kymmenvuotiaana edes osasi. Samoin olen seitsemän vuotta unelmoinut tapaavani Don Rosan ja sekin mahdollisesti toteutuu jos suuntaan Helsingin kirjamessuille lokakuussa!
Itse maalaukseen: Tämä taulu saattaa hyvinkin olla minulle rakkain itse tekemäni maalaus. Ei ehkä paras - mutta rakkain. Sen tekoon liittyy iloisia fiiliksiä, taustalla pyöri jatkuvasti tietenkin Tuomas Holopaisen The Life and Times of Scrooge -albumi, joka on ikään kuin soundtrack Roopen elämä ja teot -kirjoille (tutustukaa ihmeessä jos ette ole vielä sitä tehneet!). Maalauksen nimi tuleekin Holopaisen kappaleesta ''Cold heart of the Klondike''. Taulu on itseasiassa ensimmäinen maalaukseni, johon en tarvinnut lainkaan mallia, mistä olen hyvin tyytyväinen. Koko työ on tribuutti Don Rosan Roope & Kultu -kansille, mistä johtuvat samankaltaisuudet kyseisiin teoksiin. Itseänikin ilahdutti kuinka muistin ulkoa lempihahmojeni ja Klondiken maisemien yksityiskohdat monien vuosien jälkeen edelleen!

Molemmat maalauksista ovat melkoisen kookkaita (65x54cm). Käytin molemmissa tauluissa akryylivärejä, en ole oikein ole omaksunut öljyvärejä pysyvästi käyttööni. Mutta sen voin sanoa, että molempien maalauksien tekemisestä koitui minulle hurjasti iloa ja varsinkin Kultun ja Roopen tapauksessa ilahdutti, että sain kadoksissa olleen kuvataideinspiraationi takaisin!

Oletko sinä maalannut/piirtänyt Disney-aiheisia töitä? Niitä olisi ihana myös nähdä!

10 kommenttia:

  1. Oooh! Todella upeita maalauksia olet tehnyt! Etenkin tuosta linnasta pidän todella paljon, sillä minäkin pidän uudesta logosta elokuvien alussa ja olet todella hienosti saanut sen saman tunnelman tuohon maalaukseesi.
    Roope ja Kultukin ovat ihan esikuviensa näköiset ja tuo tausta on hieno! Ihan mielettömän hyvin olet saanut Don Rosan tyylin vangittua ilman mallia. Itseltäni ei onnistu millään ankkojen piirtäminen omasta päästä. :'D
    Itsekin pidän paljon piirtämisestä, mutta usein teokset jäävät vain nopeiksi luonnoksiksi enkä ole pitkään aikaan saanut mitään kunnollista valmiiksi. Mutta tästä postauksestasi kyllä tuli selllainen inspiraatio, että pitää ehkä tarttua itsekin siveltimeen ja katsoa jos saisin jotain aikaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjasti ihanista kehuista!! Olen tosiaan saanut Don Rosalta muutenkin vaikutteita tyyliini - rakastan täyttää piirroksiani pienillä viivoilla ja pisteillä. :) Minullakin meni todella kauan oppia ankan nokan piirtämisen salaisuudet. :D

      Mahtava kuulla, että maalaukseni herättivät jonkinlaista inspiraatiota! Tällaiset kommentit saavat kyllä aina hyvälle mielelle, laita sitten toki kuvia vaikkapa blogiisi jos saat taideteoksen kasaan :)

      Poista
  2. Hyvänen aika kuinka upeaa jälkeä olet saanut aikaan! Kun näin tuon ensimmäisen kuvan linnasta enkä lukenut vielä itse tekstiä, luulin ihan että kyse on jostain taidekirjasta! Myös tuo Don Rosan tyylin innoittama maalaus on aivan loistavan onnistunut!
    Omalta osalta Disney-taiteilu on jäänyt pienen Disney/Aku Ankka -fanin aikoihin, eivätkä nekään olleet mitään 'mestariteoksia' :'D Olen kyllä ihan pienestä pitäen ihastellut etenkin Carl Barksin Aku-aiheisia öljymaalauksia, jotka vieläkin onnistuvat hämmästyttämään yksityiskohtaisuudellaan! "Dangerous Discovery", "Return to Morgan's Island" sekä "Cave of Ali Baba" ovat niistä eräät minulle erityisen mieluiset maalukset!

    Osaisinpa itsekin maalata! Olen aina ollut piirustus-ihmisiä mutta maalauspuoli minulta ei vain ole koskaan luonnistunut. Valitettavasti piirustelukin on nykyään jäänyt hyvin vähälle sitkeän inspiraationpuutteen vuoksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua - oikein taidekirjasta - voi ei kiitos! :D Olen ihan otettu! Paljon kiitoksia kehuista!

      Haha, minäkin muistan kuinka väsäsin noin yhdeksänvuotiaana vinon pinon Aku Ankka -piirustuksia monistuspapereille pöydännurkkiin lojumaan. Oi, nuo mainitsemasi Barksin maalaukset ovat todella upeita! Carl Barks on totisesti öljyvärien kuningas, minä kun olen edelleen jumissa siinä, että maalaan paikoin ankoille mustat epäammattimaiset ääriviivat. Kaj Stenvallin ankat ovat myös hauskoja!

      Voi, tunnen tuskasi. Inspiraatiota on todellakin joskus vaikea saada takaisin, mutta täytyy vain luottaa että se joskus palaa!

      Poista
  3. Nyt ei sanat riitä! Wau, todella upeita! Molemmat huolisin heti seinälleni, jos tarjottaisiin. :)
    Itse tykkään kanssa siitä upeasta linna alusta joka leffoissa nykyään on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihana kuulla! :) Kiitos!

      Mukavaa, että en ole ainut joka on tykästynyt 3D-linnaan. :)

      Poista
    2. Hei!
      Perustin Disney jutuille ihan oman blogin Taikamaton matkassa.
      http://sateenkaarenaika.blogspot.fi/
      Tervetuloa tutustumaan.
      Disney aiheita esiintyy siltikin jatkossa myös Vaahteran katveessa, kun olen niitä luonnoksiin jo valmiiksi kirjoittanut. :)

      Poista
    3. Jee, mahtavaa että teit Disney-jutuille oman bloginsa! Jään mielenkiinnolla seurailemaan kirjoituksiasi. :)

      Toivottavasti intoa ja ideoita riittää pitkäksi aikaa!

      Poista
  4. Todella kaunis työ,hämmästyttävän hieno!Rosa piirtää aina hakku maassa ja tässä se on OIKEASSAASENNOSSA!Todella upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! :) Tuo on kyllä totta, Rosan töissä hakku taitaa aina levätä puoliksi maassa - mukava että maalauksessani hakku on sinusta oikein!

      Poista