lauantai 8. lokakuuta 2016

Douglas Simba - toteenkäynyt unelma!

Jos minulta olisi muutama viikko sitten kysytty, että minkä esineen ottaisin kokoelmaani, jos saisin valita maan ja taivaan väliltä - vastaus olisi ollut Douglas Companyn valmistama valtava Simba-pehmo.

Voih, Douglas ja Leijonakuningas.

Douglas Co. Inc. valmisti 90-luvulla kourallisen Leijonakuningas-pehmoleluja lähinnä mainostamaan kahta ensimmäistä elokuvaa. Nämä pehmot tunnettiin erityisesti suuresta koostaan ja laadukkaasta ulkonäöstään realististen piirteiden kera. Joukkoon mahtui monenlaisia Simba-variaatioita käsinukeista pyjamalaukkuihin, mutta mukana olivat myös pehmolelut Timonista ja Pumbasta sekä Shenzistä. Näitä pehmoleluja oli mahdollista saada itselleen muunmuassa osallistumalla Nestlen kilpailuihin, ja huhu kertoo, että isoa Simbaa olisi myyty myös muutaman kappaleen verran Euroopan Toy's R Usissa.

Rakastuin alunperin näihin pehmoleluihin ihan keräilyni alkuvaiheessa, kun näin netissä kuvan kaikista Douglasin valmistamista Simboista. Olen juuri niitä ihmisiä, jotka tykkäävät pehmoleluista, sekä ajattelevat, että isompi parempi! Aikuinen Simba on vielä suosikkihahmoni, joten ihastuminen pehmeisiin tilantäyttäjiin oli väistämätöntä.

Vähitellen Douglas-leijonakamun etsimisestä muodostui päivittäinen rutiini ja myyntisaitit netissä oli tarkistettava vähän väliä uuden myynti-ilmoituksen varalta. Useamman kerran hyökkäsin tarjouskilpaan mukaan - mutta huonoin tuloksin. Joku oli aina minua nopeampi ja varakkaampi!

Yhtenä päivänä sitten uusi ilmoitus osui kohdalle, suolaisin hinnoin niin kuin aina. Ja Amerikasta (niin kuin aina...), mikä tietää vielä suolaisempia tullimaksuja. Vähän lannistuneena tein kuitenkin tarjouksen, mitä ajattelin myyjän pitävän lähinnä naurettavana.

Noh, ruudulle lävähti kuitenkin tieto siitä, että myyjä oli hyväksynyt tarjouksen! Silmäni suunnilleen tippuivat pöydälle ja minun oli tuijotettava tekstiä niin kauan, että se meni perille aivojeni perukoille. Minun on varmaan turhaa edes yrittää kuvailla silloisia fiiliksiäni, voitte vaan yrittää kuvitella sen riemun! Vuosien etsinnän jälkeen!!
The Douglas King

Kuvakin sen kertoo - tämä kaveri on massiivinen! Kokosin joukon muita pehmoja lattialle, jotta niiden avulla voi tehdä hieman kokovertailua. Ja sanonpa myös sen, että sohvanikin on itsessään jo todella suuri, ja Simba täyttää sen melkein kokonaan!

Tämä kyseinen Simba on siis peräisin Amerikasta ja se on todennäköisesti ollut aikoinaan arpajaispalkinto. Se on Douglasin aikuis-Simboista se yleisin, vaikka kaikki ovatkin todella harvinaisia. Pehmolla on vastaavanlainen eurooppalainen serkku, jolla on suu auki (haluan!).
Kokoa Simballa on etutassusta hännänpäähän amerikkalaisittain viisi jalkaa, eli n. 150cm. Jos häntää ei lasketa mukaan, on pituutta noin 104cm.
Onnekseni tämä pehmo oli oikein hyvässä kunnossa ikänsä puolesta! Ikääntyminen Simba-paapalla kuitenkin näkyy haalistuneessa silmienvärissä ja pienen kuopan muodossa sen turkissa. Pikkujuttujahan nuo ovat onneksi, ja olen onnekas, ettei tämän Simban silmien musta alue ole halkeillut, niin kun on käynyt monelle Simballe.
Olen törmännyt vain yhteen tällaiseen Simbaan Suomessa - ja sekin on ollut Disneyn päämajalla siellä, missä elokuvat dubataan. Eli jos tiedät jonkun joka omistaa/omistat itse jonkun Douglasin Leijonakuningas-pehmon, ota toki yhteyttä! Olisi ihana jutella perusjuttuja niiden historiasta ja muusta mukavasta.
Näinkö iso minusta tulee isona?!
No mitäs nyt sitten vastaisin, jos minulta kysyttäisin samaa kysymystä, minkä postauksen alussa esitin? Vastaus ei muuttuisi paljoakaan, sillä tästä lähtien olen muiden sarjaan kuuluvien pehmojen perässä!

-----------------------------------------------------

Ja hei, jos haluatte nähdä lisää esittelyjä kokoelmastani, saa ehdottaa mitä vaan! Seuraavaksi juttua on luultavasti tulossa Disneyn CD- ja soundtracklevyistäni.

Omistatko sinä jonkin todella harvinaisen Disney-esineen?


5 kommenttia:

  1. No on komia jellona! Mä olen aikuisena pidättäytynyt näiden pehmolelujen haalimiselta. :)
    Harvinaisuus, hhmm...Alan epäilemään että se mun Kaunotar ja Hirviö pussilakana on harvinainen kun ei löydy google kuvahaullakaan vastaavaa. Tosin eipä siihen aikaan kaikkea kuvattu niin innokkaasti kuin nykyään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä ihana!

      Hehe, pehmolelukeräily onkin aika koukuttava harrastus, joten pidä varasi! :D Ja voi hyvinkin olla se pussilakana harvinainen, usein Suomessa myytyjä Disney-lakanasettejä ei löydy niin helposti esimerkiksi Amerikasta laisinkaan. Ja totta tuokin, silloin ei varmaan kameran filmiä haluttu täyttää Disney-tilpehöörillä. :D

      Poista
  2. Oi kuinka mahtava pehmo! Minäkin nimenomaan suosin mielelläni juuri mahdollisimman isoja pehmoja :D Vaikka ne sitten vievätkin enemmän tilaa ja tietysti maksavat enemmän! Siitä syystä täytyykin itseään aina hieman jarrutella etteivät pehmot valtaa koko asuntoa :'D

    Kerrassaan silmiä hivelevä pehmokokoelma sinulla :)

    Epäilen omistavani mitään erityisen harvinaista mutta veikkaisin harvinaisimmaksi hiljattain ostamaani Mushu-pehmoa, jota ei varmasti ole Disney Storessa enää vuosiin myyty. Olen yrittänyt tehdä hieman salapoliisityötä löytääkseni pehmon valmistusvuoden, mutta vielä ei ainakaan ole tärpännyt! Ja sitten tietysti ne Disney Fairies Designer Collector -nuket, joita on valmistettu rajallinen määrä.

    VastaaPoista
  3. Ainiin! Haluaisin ehdottomasti nähdä lisää erityisesti Leijonakuningas-kokoelmasi aarteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista Minna!<3

      Haha, toinenkin joka tykkää isoista pehmoista! Disney Storen pehmot ovat kyllä yhteenkasattuna ihanan näköisiä. Loput (lähinnä ysärin Lion King -pehmot) olen sullonut vaatekaappini päälle isoksi kasaksi. :)

      Oi, olisi kiva nähdä Mushusta kuva! Kuulostaa jännältä, onnea salapoliisitöihin! Nukkesi varmasti herättävät kateutta muissa keräilijöissä, joilla ei niitä ole. :)

      Mukava kuulla, että Leijonakuningas kiinnostaa, teen mielelläni aarteistani postauksia! :) Esimerkiksi figuurit ja pehmolelut olisi helppo kerätä yhteen ja kuvata.

      Poista