lauantai 17. syyskuuta 2016

Disney Tag -kysely

Monilla eri nettisivuilla on jo muutaman vuoden pyörinyt erilaisia ''The Disney Tag'' kyselyitä, joissa tarkoitus on vastata tiettyihin kysymyksiin ja sen jälkeen haastaa muita Disneyn ystäviä ottamaan tägin vastaan. Minä taas päätin tehdä oman versioni kyselystä ja poimin netistä monenlaisia kysymyksiä joista sain muodostettua mukavan paketin. Nyt kun olen muutaman kuukauden pitänyt tätä blogia, niin ajattelin, että voisi olla kivaa kertoa itsestäni eräänlaista Disney-perustietoa!

1. Suosikkielokuvasi?

Tämä on varmasti jo monelle tullut selväksi, mutta ikuinen kestosuosikkini Disneyn elokuvista on Leijonakuningas. Leffa on ollut mukana aina lapsuudesta asti VHS-kasetin hajoamisesta elokuvan uudelleenlöytämiseen muutama vuosi sitten. Elokuvan oheistuotteita olen keräillyt yli kaksi vuotta ja  erilaisia tavararoita on kertynyt lähemmäs 300.
Leijonakuningas on elokuva, jossa kaikki on kohdallaan; tarina, animaatio, musiikki ja hahmot ovat monipuolisia ja kauniita. Tarinasta löytyy sekä huumoria että dramaattisia kohtauksia, joten ei ihme, että moni pitää sitä Disneyn parhaana animaationa. Itselläni mukana on myös nostalgian tunteet. En koskaan voisi unohtaa hetkiä, jolloin istuin keskellä lattiaa ja tapitin isosta putkitelevisiosta elefanttien tallustamista Elämän tie -kohtauksessa!

2. Paras soundtrack?

Disney-elokuvista löytyy mitä ihanimpia musiikkikappaleita sekä instrumentaaleja vaikka muille jakaa! Itse olen aina ollut mahtipontisen musiikin ihailija, joten suosikkisoundtrackeikseni nousevat Leijonakuningas ja Notre Damen kellonsoittaja. Leijonakuninkaassa on kauniit Elton Johnin säveltämät laulut, sekä upeat Hans Zimmerin instrumentaalit, joista suosikkini on tunteikas King of Pride Rock (Jylhäkallion kuningas), joka soi kun Simba astelee Jylhäkalliolla ottaen paikkansa oikeana kuninkaana. Notre Damen kellonsoittajassa on taas Alan Menkenin henkeäsalpaavat musiikit, joissa on mukana loistava kuoro sekä englannin- että suomenkielisissä versioissa. On hienoa, että kappaleet tasapainottavat toisiaan; Quasimodon kauniin Heaven's Light (Taivaan valo) -kappaleen jälkeen tulee Frollon pelottava Hellfire (Helvetin liekit).

3. Lempi Disney-muistosi?

Suosikkimuistoni Disneyn parissa sijoittuvat ehdottomasti lapsuuteeni ja ne ovat yleensä kaikken tavallisimpia. Yksi parhaista muistoista on, kun isäni vapaapäivän takia sain olla poissa päiväkodista ja astelin VHS-hyllylle valitakseni tämän päivän Disney-leffan. Mukaan tällä kerralla tarttui Robin Hood, kun taas monella muulla kerralla katselin Timon & Pumba - Maailman ympäri -kasettia. Jostain syystä tietyssä jaksossa tietyssä kohdassa minun oli juostava keittiöön hakemaan muistaakseni ''Mörrimöykky'' (tai vastaava) -niminen kaakaojuoma, jos sellaisia oli jääkaapissa! :D Harmi ettei niitä enää myydä, haha.

4. Oletko käynyt Disney-puistossa?

Tähän voin onnekseni vastata, että olen! Kesällä 2015 lähdin kolmen päivän reissuun Pariisiin siskoni ja hänen miehensä kanssa, joista kaksi päivää vietimme Disneyland Pariisissa. Matka oli aivan upea ja samalla myös unelmien täyttymys! Alle kouluikäisenä VHS-kasetilta Euro Disney -mainoksia katsellessani olin päättänyt, että tuonne matkustan rippilahjamatkallani, jolloin minulle lähinnä naurettiin. Mutta lupaus piti täysin paikkansa! Jonain päivänä toivottavasti vielä pääsen käymään samaisessa puistossa uudestaankin, sekä vierailemaan rapakon takana olevissa Disneylandeissa ensimmäistä kertaa.

5. Suosikki Disney-elokuvasi, joka ei ole klassikko?

En ole ikinä mitenkään erityisesti innostunut Pixarin tuotannosta tai Disneyn live action -leffoista. Sen sijaan ysärin animaatioista löytyy muutamia helmiä, joista yksi on Hopon Poppoo. En ikinä nähnyt tätä elokuvaa lapsena, mutta ette usko miten paljon sitä halusin! (Mainoksien uhri jälleen...) Siskoni suorastaan nauroi minulle, kun kerroin että pidän Hopon Poppoosta. :D Minusta Hessu on helyyttävä hahmo, sekä Max myös hauska ja heidän isä-poika -suhteensa on mielenkiintoinen. Roxannelle myös paljon pisteitä!

6. Minkä tyyppistä Disney-tavaraa keräilet eniten? (pinssit, nuket, Tsum Tsumit jne.)

Kokoelmani on hyvin sekalainen, enkä ole keskittynyt keräämään vain tietynlaisia tavaroita, vaan monia erilaisia! Suurimpiin keräilyn kohteisiini kuuluvat elokuvat eri formaateilla, sekä niiden soundtrackit ja koriste-esineet. Mahdollisesti eniten kokoelmassani on kuitenkin pehmoleluja - rakastan niitä yli kaiken! Suosikkejani ovat tietenkin Disney Storen myymät pehmot ja Tsum Tsumitkin ovat todella suloisia.

7. Surullisin hetki Disney-elokuvassa?

Minulle varma sipulinpilkkojakohtaus on elokuvasta Dumbo, jossa Dumbo ja Timotei vierailevat vangitun rouva Jumbon vaunulla. Baby Mine -laulu on todella kaunis ja Dumbo valloittavan suloinen!

8. Oletko ainut Disney-obsessoitunut perheessäsi?

(Naurattaa hieman, että käänsin tuon kysymyksen englannista noin!) Mutta en suinkaan!  Disney-kulttuuri oli perheessäni mukana jo kauan ennen kuin minä synnyin; meille on tilattu Aku Ankkaa ja Nalle Puhia, sekä joka joulu paketeista oli tupsahtanut uusi Disney-VHS. Näistä tietenkin iso kiitos vanhemmilleni! Joka kerta, kun joku sisaruksistani tulee meille kylään, on tiedossa varma Disney-leffailta. Suurimmasta osasta klassisista ja vähemmän klassisista Disney-lausahduksista on muotoutunut minulle ja sisaruksilleni varsinaisia inside-vitsejä.

9. Millä Disney-elokuvalla tulee aina olemaan paikka sydämessäsi, vaikkei se olisikaan suurin suosikkisi?

Robin Hoodiin liittyy todella paljon lämpimiä lapsuusmuistoja ja se kuuluu ehdottomasti suosikkeihini myös nykyään. Robin Hood ja Marian-neito ovat ihania hahmoja, sekä klassikon rakkauslaulu Love on yksi kauneimmista. Elokuvan hahmokaarti on loistava ja meno on kokoajan hauskaa. Robin Hood on piirroshahmoksi myös todella komea (what?)!

Minulta saa todellakin kysyä lisää kysymyksiä kommenteissa, jos sellasia putkahtaa mieleen. :) Ja kannustan teitä tekemään vaikka samoilla kysymyksillä vastaavanlaisen kyselyn, tätä pohjaa saa vapaasti käyttää!

2 kommenttia:

 1. Tää oli kiva ja voisin itsekkin toteuttaa, kun mulla on niin tuore blogi ettei yhtään haastetta ole tullut vastaan. :)
  Hei, wau! En ole ainut joka pitää kettua komeana. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit, toteuta toki myös omassa blogissasi! Olisi mielenkiintoista nähdä tällaisia tägejä muiltakin! :)

   Haha, jes, Robin Hoodissa on sitä jotain. :D

   Poista