sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

TOP 7 vähemmän tunnettua Disney-laulua

Kukapa ei muistaisi Disney-laulujen joukosta sellaisia klassikkoja, kuten Part of Your World, Can You Feel the Love Tonight tai A Whole New World? Disney-elokuvien teemabiisit tunnistavat usein myös ne, jotka eivät leffoja ole koskaan nähneetkään. Täytyykin muistaa, että Disney on tuottanut lukuisia loistavia kappaleita, jotka jäävät usein isompien hittien varjoon. Tälle listalle olen kerännyt näistä lauluista seitsemän suosikkiani sekalaisessa järjestyksessä!

Oliver ja kumppanit - Streets of Gold / Katujen kultaa

Oliver ja kumppanit -elokuvassa on kokonaisuudessaan mielestäni mahtava soundtrack! Laulut ovat täynnä rytmikästä kasarityylistä musiikkia, jota voisi kuvitellakin kuulevansa tuon ajan New Yorkissa. Streets of Gold on loistava kappale varsinkin pidempänä soundtrack-versiona, sillä kappaletta kuullaankin elokuvassa vain harmillisen lyhyt pätkä. Vaikka soundtrack-mahdollisuuden vuoksi suosinkin laulua englanniksi, vetää Miitta Sorvali myös sen suomidubissa kiitettävän hyvin.

Karhuveljeni Koda - Welcome / Täällä on paikka

Kaikki muistavat Karhuveljeni Kodasta usein parhaiten laulun On My Way eli Matkaa teen. Sen varjoon jääkin usein vähintäänkin yhtä iloinen Welcome, joka soi Kenain ja Kodan saapuessa Lohijoelle. Pidän tästä laulusta jopa enemmän suomenkielisenä, sillä kappaleen sanoma tulee suomidubin sanoissa erittäin kauniisti esille.

Robin Hood - Love / Rakkauslaulu

Rakkauslauluista puhuttaessa Robin Hoodin kaunis ja yksinkertaisesti nimetty Love jää usein unholaan, mutta minulle tämä kappale on yksi suosikki-Disney-lauluistani! Kohtaus on jo itsessään hyvin nätti, mutta kun siihen lisätään ripaus musiikkia, on lopputulos täydellinen. Robin Hood ei turhaan kuulu suosikkielokuviini!

Ps. Robin Hood saa vihdoinkin oman CD-soundtrack-julkaisunsa, ja vielä The Legacy Collectionin muodossa ensi kuussa!! En malta odottaa!

Prinsessa ja sammakko - When We're Human / Ihmismuotoon

Ihmismuotoon nimenomaan suomeksi on suosikkikappaleeni koko Prinsessa ja sammakko -elokuvan soundtrackilta! Minusta on ihanaa, miten iloinen tunnelma laulussa on sekä miten monipuolinen ja svengaava se on. Jokainen hahmo saa laulaa pätkän omasta näkökulmastaan siitä, mitä aikoo tehdä ihmismuodon saadessaan. Ehdoton suosikkikohtani on, kun Louis laulaa: "Mä jazzipeto oon, äiti auttakoon!"

Basil Hiiri - Mestarietsivä - Let Me Be Good to You

Tässäpä taas yksi biisi, jota suosittelen lämpimästi soundtrack-versiona! Basil ja Dawson joutuvat juonittelujen kohteeksi paikallisessa kapakassa, jossa samalla esiintyvät yleisöä villitsevät hiirineidot. Let Me Be Good to You on hyvin menevä kappale, joka kuitenkin alkaa rauhallisesti ja nopeuttaa sitten tahtiaan. Erityisesti laulun välissä tulevat instrumentaalipätkät ovat mieleeni, minkä vuoksi kannattaakin ottaa kuunteluun kappaleen mainio soundtrack-versio.

Pelastuspartio Bernard ja Bianca - Tomorrow is Another Day / On uusi päivä huominen

Pelastuspartio Bernard ja Bianca sisältää rauhallisen kauniita lauluja, joita ei tulisi unohtaa! On uusi päivä huominen on elokuvan lauluista suosikkini, ja pidän sen sanoituksista sekä englanniksi että suomeksi. Muusikko Hector laati leffan lauluihin kauniit ja laadukkaat suomenkieliset sanat, mikä on mielestäni hyvä esimerkki siitä, että nykyäänkin voisi harkita Disney-laulujen sanoittajiksi ihan ammattimuusikoita.

Lehmäjengi - Little Patch of Heaven

Vaikka Lehmäjengi onkin kovin parjattu elokuva Disney-fanien keskuudessa, ei sovi unohtaa, että elokuvan laulut on säveltänyt Disney-legenda Alan Menken! Menkenin taattu laatu ei ole pettänyt tässäkään elokuvassa. Iloinen Little Patch of Heaven esittelee katsojalle toiminnallisen Poutapilven maatilan rempseän laulun muodossa. Kappaleen suomiversio Laura Voutilaisen laulamana on myös todella tarttuva ja hieno versio!

Mitkä ovat sinun suosikkejasi vähemmän tunnettujen Disney-laulujen joukosta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti