lauantai 10. kesäkuuta 2017

Disney-pehmolelukokoelmani!

Ei varmaan ole jäänyt epäselväksi, että Disney-aiheiset pehmolelut ovat yksi pääkeräilykohteistani, ja monet niistä kuuluvatkin kokoelmani suosikkeihin. Pehmoissa viehättää erityisesti se, että hyvin tehty pehmolelu muistuttaa usein hyvin paljon elokuvan vastaavaa hahmoa, eli käytännössä on mahdollista hankkia itselleen oma suosikkihahmo oikean näköisenä ja kokoisena suoraan kotisohvalle. Pehmot ovat myös siitä käytännöllisiä, että ne ovat koriste-esineitä, jotka eivät rikkoudu kuin posliinikoristeet, joten niitä voi sulloa lähes minne vaan.

Sain noin viikko sitten vinkkiä Taikamaton matkassa ja Unelmia lasipurkissa -blogien Mintulta ja Sanlelta, että pehmolelukokoelmani olisi mukava nähdä yhdessä kuvassa. Minähän tartuin toimeen heti seuraavana siivouspäivänä, siispä pehmoesittelyä on luvassa nopeammin kuin itse uskoinkaan. :) Otan muuten mielelläni ehdotuksia vastaan, joten niitä saa lähettää milloin vaan!
Haha, voin sanoa, että pehmojen kuskaaminen ja asettelu uudelleen ja uudelleen käy päivän treenistä! Vaihdoin vielä monien hahmojen paikkaa monesti, koska en meinannut olla tyytyväinen niiden järjestykseen tai asentoon. Joka tapauksessa, tässä on jokainen pehmoni samalla sohvalla aseteltuna mahdollisimman hyvin niin, että kaikista näkyisi edes jokin raaja. Tadaa!

Juuri kun pääsin sanomaan, että kuvassa on jokainen pehmoistani, niin huomasin pöydällä istuvan yksinäisen Mäkkäri-Nasun, mutta se tuskin haittaa ketään! :D Tosiaan, jätin kuvista pois myös kaikki Tsum Tsumini, sillä ne voisin esitellä myöhemmin erikseen (ja koska sohvani todennäköisesti romahtaa pian, heh).
Kokoelmani koostuu pääasiassa Disney Storen pehmoista, mutta Leijonakuningas-aiheiset pehmoni ovat usein myös muilta valmistajilta, kuten Mattelilta ja Just Playlta. Samoin osa pehmoista on valmistettu myös Disney-puistoja varten ja myyty siellä, esimerkkeinä ihan vasemmassa reunassa Just Playn Kionin yläpuolella olevat Disneyland Paris -Nalat.

Pehmoista isoin on tietenkin Douglas Co.:n valtava aikuinen Simba, joka voisi jo omalla massiivisuudellaan vallata koko sohvan. Muita suurikokoisia pehmoja ovat ensimmäisen kuvan vanhempi Disney Storen Simba (oikea reuna) sekä Segan Mikki Hiiri (vasen yläkulma). Pienin pehmo on varmaankin McDonald'sin amerikkalainen versio Kiarasta (Janja-hyeenan vieressä).
Yhteen sullottuna tämä sekalainen sakki näyttää yllättävän massiiviselta kasalta, mutta normaalisti pehmot ovat aseteltuina pitkin huonettani, eikä niiden paljoutta huomaa läheskään niin helposti! Säilytän pehmojani tosiaan huoneessani, ja kaikki pääsevät edes jollain tapaa esille (eli en tunge niitä laatikoihin tai varastoon). Leijonakuningas-pehmoni ja muutama muu hahmo ovat tavallisesti vaatekaappini päällä ja loput taas sohvalla tai lattialla.
Lapsuudestani on säilynyt vain muutama pehmolelu tähän päivään saakka. Vielä tallessa ovat Bambi ja Rumpali sekä kuvan Puolen hehtaarin metsän asukit. Suurin osa Nalle Puh-pehmoistakin on kadonnut kuin tuhka tuuleen, kuten myös suosikkini Pienen merenneidon Pärsky-pehmo.
Pehmokeräilyni alkoi vuonna 2013 samoihin aikoihin kuin muukin Disney-keräilyni, ehkä hieman myöhemmin. Tilasin silloin Suomesta ensimmäisen Disney Store -pehmoni sivustolta, joka on nyt jo kerinnyt katoamaan. Kyseessä oli keskikokoinen nuori Simba, joka näkyy ylemmässä kuvassa ihan vasemmassa reunassa keskellä. Samaa Simbaa valmistetaan ja myydään edelleen, mutta se on silti yksi suosikeistani. Tykkään erityisesti sen väreistä todella paljon!
Näistä kaikista on vaikea nimetä suosikkejani, mutta pidän todella paljon Disney Storen Leijonakuningas 2011 -setistä, johon kuuluvat mm. Scar, aikuinen Simba ja Nala, sekä Timon ja Pumba. Samoin pidän myös Luciferista, Rajahista, isoista pehmoista, Puasta ja Hei Heistä sekä Kaunotar ja hirviö -kokoelmasta. Ja noh, ehkä jo arvaatte, että ehdoton kokoelmani suosikki on valtava Douglasin Simba.
Vaikka tältä istumalta kokoelmani voi näyttää jopa valmiilta, on minulla vielä niin paljon pehmoja, jotka toivoisin saavani jonain päivänä! Ihan ehdottomina ykkösinä ovat tietenkin Leijonakuninkaan hyeenakolmikko Shenzi, Banzai ja Ed (Oikeasti, kaduttaa todellakin, että päästin nämä menemään kun ne olivat vielä halpoja. Kuvittelin löytäväni hyeenat vielä halvemmalla kuin silloisilla hinnoilla, mutta hinnat nousivat sen jälkeen pilviin... Enpähän aio toistaa enää samaa virhettä!), sekä jumbo-Mufasa. Voisin vaikka nirhata kyseisistä pehmoista, heh. Samoin wish listiini kuuluvat esimerkiksi Kaunotar ja Kulkuri -setti, Peter Panin Nana, Topi ja Tessu, Oliver ja kumppanit -kokoelma jne...

Kiitos vielä ehdotuksesta Mintulle ja Sanlelle! Jos jostakin pehmosta jäi kysyttävää, älä epäröi kysyä, sillä tähän postaukseen on mahdotonta mahduttaa kaikki haluamani tieto jokaisesta pehmosta. Köh, Netflixiä tuskin katsotaan tänään teeveestä käsin...

10 kommenttia:

  1. No huhhuh, wau miten hieno ja laaja pehmolelukokoelma sulla onkaan! :D Tosi kivaa huomata, että monet pehmolelut todellakin näyttävät siltä kuin olisivat pompanneet suoraan elokuvasta. Hienoa nähdä pehmoleluihinkin panostettavan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!! Hihii, pehmoleluihin panostaminen on lempipuuhaani. :D Ja kyllä, minullakin pehmoja on aika laidasta laitaan, ja vaikka jotkin tunnistaa vain juuri ja juuri elokuvan hahmoksi, on niissä silti jotakin sympaattista. :)

      Poista
  2. Ricon sanoihin liityn, WAU mikä kokoelma! Tekisi mieli hypätä tuon pehmolelukasan päälle... Olisiko se julmasti tehty pehmoleluja kohtaan? Hmm... Aivan ihania pehmoleluja on sinulla, ja voisin ottaa monen niistä itsellenikin. Innolla odotan nyt Tsum tsum -postausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, et usko kuinka minunkin tekisi vain mieli sukeltaa niiden sekaan! :D Pehmot eivät varmaankaan olisi moksiskaan, mutta itse olen tarkka niiden korvissa roikkuvista lapuista, ne eivät saa taittua! Heh, laput ovat tärkeitä (ja hienoja!).

      Mukava kuulla!

      Poista
  3. Kiitos vaan itsellesi, kun toteutit toiveen ja vielä näinkin pian. :) Ja Wau! Ihan mieletön kokoelma! Vaan eihän se koskaan voi olla täydellinen, kun kokoajan tulee uusia elokuvia ja uusia hahmoja joita kerätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoisinko, että ilo on ihan minun puolellani, sillä oli mukavaa saada itsekin vähän kartoitusta että missä mennään! :) Järjestely on muutenkin tietyllä tapaa todella rentouttavaa puuhaa, jos unohdetaan sen rinnalla kulkeva perfektionismi, heh. Nyt en vain malttaisi rikkoa tuota asettelua ollenkaan. :D

      Niinpä! Uudet elokuvat pitäisi pysäyttää ainakin kymmeneksi vuodeksi, että pääsisin edes jotenkin mukaan pehmojeni kanssa edes vanhojen elokuvien suhteen. :D

      Poista
  4. Ei voi muuta sanoa kuin että kateeksi käy! Joukosta kurkkii niin monta pehmoa jotka haluaisin itselleni :'DD Etenkin tuo iso Kion sekä Scar!

    Minunkin tekisi mieli sukeltaa tähän pehmomereen >D Säilytän myös pehmojen laput kiinni pehmoissa, ja mahdollisimman siistissä kunnossa. Näin pehmojen rahallinen arvo säilyy, jos vaikka jossain vaiheessa niitä joutuu eteenpäin myymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, tunnistan tuon tunteen liian hyvin! Leijonakuninkaan hyeenat pehmoina erityisesti aiheuttavat minulle kerta toisensa jälkeen kateudesta vihreän naaman... Mutta siitä voi olla varma, että kun tarpeeksi kauan odottaa, niin takuulla lykästää. :) Toivottavasti meillä molemmilla joskus!

      Juhuu, toinen lapunsäästelijä! Samaa olen minäkin tuuminut, ja lisäksi pidän myös siitä ajatuksesta, että lappujen avulla keräilyesine säilyy mahdollisimman alkuperäisenä, sellaisena kuin se on aikoinaan kauppojen hyllyilläkin kiikkunut.

      Poista
  5. Voi apua miten ihana kokoelma!! Ihan sanattomaksi menee kun jää vain katselemaan kuvia ja ihastelemaan noita pehmoja :D Kaunis kiitos että tartuit toiveeseemme ja näin nopeasti vielä sait koottua kaikki kuvaan.

    Toden totta moni pehmolelu näyttää siltä kuin olisi suoraan elokuvasta hypännyt sohvallesi. Ihanan yksityiskohtaisia ja niin esikuviensa näköisiä. Minun tekisi niin mieli päästä silittelemään näitä kun tietää miten ihanan pahmoisia Disney Storen pehmolelut osaavatkaan olla. Vaikka ei voi kieltää etteikö ensimmäinen ajatus olisi ollut sama kuin Minnalla eli tekisi mieli sukeltaa sekaan! :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, kiitos siitä!! :D Ei kestä [ei kestä~~], pehmojen kasaaminen on hauskaa puuhaa, varsinkin kun seurana on soittolista Disneyn kappaleista pianoversioina.

      Olet hyvin oikeassa, omistamieni pehmojen pehmeyskisan voittaisi varmaankin ihana Kaunotar. Huomaan, että olen kiintynyt moniin juurikin pörröturkkisiin pehmoihin, kuten Luciferiin ja Puaan. Hehee, pitäisi oikeasti varmaan järjestää jokin uima-allas, joka olisi täytetty vain Disney Storen pehmoilla! :D

      Poista