keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Matka San Franciscoon: Disney Store, Aladdin-musikaali & The Walt Disney Family Museum 2017

Kotiuduin vähän alle viikko sitten jouluiselta reissultani Kalifornian hienon mäkisestä kaupungista San Franciscosta, johon siskoni kutsui minut vain noin kuukausi sitten! Matkani oli siis oikeastaan pienimuotoinen äkkilähtö ja samalla ensimmäinen jouluni, jonka vietin poissa kotoa. Reissu kesti viikon verran ja majoituin kätevästi siskoni luona. San Franciscon palmupuiden ihastelun ja joulunvieton ohella kerkesimme viettää aikaa myös kaupungin mainioissa Disney-kohteissa!

Disney Store
Vaikka esimerkiksi Lontoon Oxford Streetin Disney Store on iso, on Amerikassa meno kuitenkin ihan toinen. San Franciscon Store on myös kaksikerroksinen, ja valikoima siellä oli ihan älyttömän hyvä! Hyllyillä keikkui paljon upouusia tavaroita, kuten esimerkiksi kuvan ihana Nana-pehmo.
San Franciscon Storessa oli myös hyvä valikoima erilaisia aikuisten ja lasten pyjamia sekä muita vaatteita. Vaatteita usein näkee vain DS:n verkkokaupassa, mutta täällä niitä oli yllin kyllin. Myös kaupan mukit yllättivät positiivisesti!
Upouudet prinsessamukit, joista nappasin itselleni Arielin.
Aladdin-musikaali

Meille kävi oikein tervetullut onnenpotku, kun siskoni huomasi Disneyn upean Aladdin-musikaalin olevan kiertueella San Franciscossa marraskuusta tammikuuhun. Varasimme liput Orpheum-teatterin keskimmäiselle parvelle. Näkyvyys parvelta oli kerrassaan loistava, vaikka lippupalvelu väitti sen olevan vain keskinkertainen.

Itse musikaali oli varmasti yksi parhaimpia, ellei paras, teatteriesitys, jonka olen eläessäni nähnyt! Musikaaliin lisätyt laulut toimivat tarinassa erinomaisesti ja parhaimmillaan jäävät päähän soimaan päiväkausiksi. Esityksen kohokohtia olivat ehdottomasti kohtaukset, joissa käytettiin upeita häikäisevän kimaltavia asuja, joissa on jokaisessa todennäköisesti tuhansia pieniä timantteja! Panostus puvustukseen näkyi ja hyvin.

Parasta musikaalissa olivat varmaankin hommansa hienosti osaavat näyttelijät. En ikinä olisi uskonut, että pääsen näkemään livenä älyttömän taitavaa pitkäaikaista Aladdin-näyttelijää Adam Jacobsia, mutta hänkin oli esityksessä mukana! Siinä esityksessä, jossa olimme, Henkeä näytteli Korie Lee Blossey, joka tulee varmasti olemaan minulle se ainoa oikea Henki Aladdin-musikaalissa. Hän jos kuka osasi juttunsa!

Alhaalla Adam Jacobs (Aladdin) sekä Isabelle McCalla (Jasmine), joista molemmat olivat mukana San Franciscon näytöksessä.
The Walt Disney Family Museum

Reissuni viimeisenä päivänä matka huipentui vielä San Franciscon upeaan Disney-museoon. Museo sijaitsee hienolla paikalla ihan Golden Gaten läheisyydessä, joka näkyykin hyvin museon isosta ikkunasta. (Tosin meidän käyntipäivänämme sumua oli niin paljon, että sillasta näkyivät vain huiput. :D)
Museo keskittyy siis Walt Disneyn elämään ja hänen aikanaan tuotettuihin Disney-elokuviin ja lyhytfilmeihin. Ostimme liput perusmuseon lisäksi erikoisnäyttelyyn, joka kertoo Disney-taiteilija Eyvind Earlesta. Hänen maalaustapansa on monelle tuttu Prinsessa Ruususen taustamaalauksista, joiden yksityiskohtaisesta tyylistä Earle vastasi.
Eyvind Earle -näyttelyssä oli esillä miehen töitä laidasta laitaan, myös ei-Disney-aiheisia maalauksia ja veistoksia. Earlen tyyliä ei voi kyllä kuin ihailla, sillä töistä huomasi, miten taiteilija on ollut tarkka viimeistä pistettä myöten!
Eyvind Earle -puolelta siirryimme varsinaiseen Disney-museorakennukseen. Museo oli täynnä vaikka mitä Disney-aarteita, joista voisin puhua vaikka tuntitolkulla. Yritän antaa kuvien kertoa mahdollisimman paljon tekstin tukena, sillä museo on todellakin käyttänyt tilansa hienosti hyödyksi pienimmänkin tavaran esittelyyn.

Museokierros alkoi valoisasta tilasta, jossa esillä olivat Walt Disneyn voittamat Oscar-pystit sekä muut palkinnot. Ensimmäisestä huoneesta siirryttiin tunnelmalliseen tilaan, jossa oli esillä kuvia Walt Disneyn varhaisista elämänvaiheista ja hänen sukulaisistaan. Huone huoneelta siirryttiin vähitellen Waltin animaatiouraan ja hänen tuottamiinsa elokuviin. Museo on mielestäni onnistunut hienosti esittelemään Waltin elämän tarinankerronnallisesti, lähes elokuvamaisesti.
Mikki-huuma alkaa ja krääsää valmistuu.
The Walt Disney Companyn (Disney Brothers Studio) aikaisista vaiheista päästiin pian myös Disneyn varsinaisiin klassikkoelokuviin. Monista klassikoista oli nähtävillä upeita animaatiokalvoja sekä -piirroksia. Ylhäällä näkyvät Lumikin animaatiokalvot olivat yksiä suosikkejani.

Museo oli viimeisen päälle huoliteltu, minkä huomasi myös joka huoneessa pyörivistä videopätkistä (yksi heijastuu ylhäällä olevasta kuvasta). Museon hälinässä on vaikea keskittyä lukemaan pientä pränttiä, joten videot auttavat hyvin pysymään juonessa mukana.
Suosikkini kaikista huoneista oli yllä näkyvä ihana tila, jossa ylhäällä kulki filmirullan näköinen TV-ruutu, josta näytettiin pätkiä sota-ajan elokuvista vähintään Prinsessa Ruususeen asti. Taustalla soi myös näiden leffojen musiikkia ja video saattoi muuttua hetkeksi värittömäksi piirrosanimaatioksi. Minulle jäi erityisesti mieleen Liisa Ihmemaassa -leffan pätkä ja sen hulvaton taustamusiikki!
Viimeiseksi jäänyt ottamani kuva on Disneyland-teemaisesta huoneesta, jossa oli valtava pienoismalli Waltin rakkaasta teemapuistoprojektista. Tämäkin huone oli yksi teknisesti näyttävimpiä, sillä sen läpi kulki kiemurteleva polku ylhäältä alas asti alemmalle lattiatasolle. Pienoismallissa riitti paljon katseltavaa ja sieltä oli hauska bongailla tuttuja alueita.

Museokierros päättyi huoneeseen, jossa kuvataan itkevien Disney-hahmojen avulla (nyyh!) Walt Disneyn kuolemaa. Seinillä oli myös hienoja kirjoituksia Waltin elämästä sekä muita pieniä yhteenvetoja, jottei kierros loppuisi liian surullisiin tunnelmiin. Huoneesta pääsikin sitten ulos ja ihanaan matkamuistokauppaan, joka oli todella positiivinen yllätys korkeatasoisella tavarallaan! Putiikista lähti mukaan monta kivaa muistoa reissusta.

The Walt Disney Family Museum oli ehdottomasti kokemisen arvoinen kierros. Museossa oli hyvää myös sen tapa käsitellä Disney-studion vaiheita melko todenmukaisesti. Näyttelyssä otettiin esille muun muassa Disneyn työntekijöiden lakko ja muut studion alamäet, eli Disneystä ei turhaan maalailtu liian siirappista kuvaa. Oli myös ihana huomata, miten meidät vastaanottaneella työntekijällä oli pin trading -nauha kaulassaan! Hänen kanssaan olisi siis todennäköisesti voinut vaihtaa pinssejä.

----------------------

Kokonaisuutena matkani Kaliforniaan oli joka pennin arvoinen! Erityisesti kaikki Disney-kohteet tekivät suuren vaikutuksen, ja voin suositella niitä jokaiselle. San Francisco on muutenkin sellainen kaupunki, jossa nähtävää ja koettavaa riittää, joten eikun vaan lomamatkaa suunnittelemaan!

Ps. Ostoksiani tulen todennäköisesti esittelemään Instagramissani (löydät sen blogin reunasta). :)

Kuvien lähteet:

Adam Jacobs:
http://www.businessinsider.com/how-aladdin-star-made-it-on-broadway-2014-10?r=US&IR=T&IR=T

Isabelle McCalla:
https://www.broadwayworld.com/people/Isabelle-McCalla/

***Iloista uutta vuotta 2018!***

10 kommenttia:

  1. Voi miten kateellinen olenkaan! :D Olen aina halunnut matkustaa Kaliforniaan enkä ole muutamaan vuoteen käynyt ollekaan ulkomailla. Tulee siis aina reissukuume kun lukee muiden matkaraportteja!

    Odottelen jo innolla muidenkin ostosten esittelyä! Olen ihan rakastunut Nana-pehmoon, ja haluan hänet ehdottomasti itselleni kun vain mahdollisuus tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalifornia todellakin vaikutti aivan ihanalta paikalta! Toivottavasti matkakuumeesi saa vaivaan lääkettä ja pääset reissuun! Nyt kun Kaliforniasta puhutaan, niin voi kun pääsisi vielä sinne itse Disneylandiin... :D

      Kiva kuulla, täytyykin alkaa ottaa kunnon kuvia ostoksistani! Nana on kyllä aivan paras, sillä erityisesti yksityiskohtiensa puolesta se voittaa monet muut pehmot. :')

      Poista
  2. Olipas kiva kuulla sinun reissustasi! Aivan mahtava matka on kyllä takuulla ollut kyseessä! *kateellinen* Aivan mahtavaa oli saada kuulla myös The Walt Disney Family Museumista ja siitä, mitä se pitää sisällään. Museon olemassaolosta toitotetaan paljon useissa Disney-aiheisissa kirjoissa, mutta en ole koskaan ottanut selville, mitä museossa on. Nyt tiedän senkin, kiitos sinun! :) Ihana oli nähdä myös museosta ottamiasi kuvia. Ja tietysti Disney Storesta ottamiasi kuvia! Haluan itsekin shoppailemaan samaan paikkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista Anna! Hauska kuulla, että Disney-museosta mainitaan usein monissa kirjoissa! Minustakin tuntuu, että museosta kuulee vain juttuja sen sijaan että se olisi mediassa esillä usein kuvien muodossa samaten kuin vaikka Disney-puistot ovat. Nämä Disney-kohteet olivat (ainakin minulle ;) ) kaupungin parasta antia, joten niitä olikin oikein hauska kuvata ja ikuistaa muistoiksi myöhempää aikaa varten. :)

      Poista
  3. Oih, haaveilen jonain päivänä pääseväni käymään The Walt Disney Family Museumissa ja tämän myötä haaveilen siitä vielä enemmän! :D Tuo ostamasi Nana-pehmo on ylisöpö! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Museo saa kyllä minulta lämpimät suosittelut, siellä tosiaan riittää tutkittavaa moneksi käyntikerraksi! Sinulle taas lähetän lykkyä tykö, jotta haaveesi kävisi toteen. :)

      Pehmo-Nanan katse on todellakin varsin valloittava. <3

      Poista
  4. Kuinka ihania tuotteita ja mikä museo! Wau. Olin itsekkin katsomassa viime kesänä Aladdin musikaalia Lontoossa, olikohan sama musikaali kyseesä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Joo, tuota musikaalia näytetään myös Lontoossa. :) Aivan ihana esitys onkin; kiva että sitä on mahdollista päästä katsomaan myös lähempänä!

      Poista
  5. Iloista uutta vuotta myös sinulle! Ja kiitos aivan mahtavasta matkaraportista, sinulla oli kadehdittavan ihanan kuuloinen loma. :D Itsekin olen aina halunnut päästä käymään The Walt Disney Family Museumissa, joten oli aivan mahtavaa päästä kurkistamaan museon sisään kuviesi kautta. Ja aaah tuo Eyvind Earle -näyttely! Olisin niin halunnut päästä ihastelemaan miehen teoksia sillä nuo maalaukset näyttävät aivan mielettömiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sanle! :) Ihana kuulla, että räpsimäni kuvat auttoivat muodostamaan museon sisällöstä jonkinlaisen kokonaiskuvan! Eyvind Earle on kyllä ollut ihan tajuttoman lahjakas; erityisesti maalauksia läheltä katsoessa ymmärtää, miten paljon kärsivällisyyttä miehellä on ollut. :D

      Poista