maanantai 17. heinäkuuta 2017

Heinäkuun Disney Store -tilaus 2017 — kuningas on palannut!

Varmaan jo arvaattekin, miksi tekstin kirjoittaja pihisee tällä hetkellä innosta  Leijonakuningas-pehmolelut ovat viimein palanneet Disney Storen valikoimaan! Viimeksihän tätä kokoelmaa oli saatavilla vuonna 2011 Diamond Edition -julkaisun yhteydessä, mutta nyt setti on tullut takaisin elokuvan Signature Collection -version kunniaksi muutaman muutoksen kokeneena. Mukaan on otettu myös eräs uusi hahmo! (Ja lisää on huhuttu tulevan)
Uudet Leijonakuningas-pehmot ovat siis Scar, Rafiki, Mufasa ja Timon. Pehmojen ilmestymisen yhteydessä näin hyväksi tilaisuudeksi napata mukaan myös uudet mukit, joissa komeilevat Marie ja Berlioz sekä Rafiki ja vauva-Simba. Mukaan mahtui myös Leijonakaarti-sarjassa pian nähtävä mandrillityttö Makini pehmolelumuodossaan.

2011 VS 2017
Scar-pehmojen yhteiskuvasta näkyy hyvin uuden pehmoversion kokema selkein muutos  kokoero. Uudemmat pehmot ovat pienempiä kuin edeltäjänsä. Tällä tavoin katseltuna kokoero voi näyttää hurjalta, mutta uusi Scar on tosiaan medium-kokoa, eli ei se mikään kovin pieni pehmo kuitenkaan ole.

Uusi Scar on myös suunniteltu hieman erilaiseksi kasvoiltaan, ja pidän siitä huimasti! Erityisesti tuo paksumpi nenä näyttää hyvältä, ja tummemmat silmänaluset luovat hienon kontrastin silmiin verrattuna. Jos saisin uuden Scarin samassa koossa kuin vanhan, se olisi lähes täydellinen!
Okei haha, vuoden 2011 ja 2017 Rafikit ovat melkein samanlaiset, mutta eivät ihan! (Uudempi Rafiki vasemmalla) Yleisesti näiden uudempien pehmojen turkin laatu on muuttunut hieman kiiltävämmäksi, ja kankaat voivat olla väriltään hieman erilaisia. Esimerkiksi uudemmalla Rafikilla silmien ympärillä oleva sininen vaikuttaa olevan vähän tummempaa kangasta kuin vanhalla, joka tosin ei näy kovin hyvin kuvassa. Myös Rafikin kävelykepin hedelmät ovat tummentuneet (olisikohan aika vaihtaa tuoreisiin, hehheh).

Voiton vie vanhempi Rafiki, sillä vanhan mandrillin turkki on vanhassa versiossa tasaisempaa, ja pehmon naama ei ole niin kapea. Ylipäätään kuitenkin mainiota omistaa Rafiki, jolla on vielä laput kiinni kädessään!

ISÄ VS POIKA
Tosiaan, Mufasa on käytännössä uusi tuttavuus tässä pehmolelukokoelmassa, sillä aiemmin* saatavilla on ollut vain valtavan kokoinen jumbo-Mufasa (jota en vieläkään omista), joka oli ostettavissa vain Amerikassa. Siis, tervetuloa kotiin, ensimmäinen Mufasa-pehmoni! Omistan oikeasti tämän pehmon lisäksi vain Muffe-tsumin, mikä on todella sääli, koska Mufasa on aivan upea hahmo.

* Puhun nyt siis uudemmista samantyylisistä Disney Storen pehmoista, onhan Mufasoja toki ollut saatavilla esimerkiksi Walt Disney Worldissa ja Disney Storessakin, mutta erinäköisenä.

Mufasan on kyllä pakko olla suosikkini tästä kokoelmasta. Katsokaa nyt noita kasvojen yksityiskohtia! Silmät ovat juuri sopivan pienet ja kulmakarvat ovat paksut, niin kuin Muffella kuuluukin olla. Kokonaisuudessaan todella onnistunut ja tunnistettava pehmolelu.

Simba taisi todellakin lopulta kasvaa isänsä ohi, kun ötökkädieetti loppui...:D
Lopuksi pehmoleluista jäljellä ovat vielä porukan pienokaiset, Makini ja Timon. Makini tulee siis esiintymään Leijonakaarti-sarjassa samassa jaksossa Scarin haamun kanssa (uu!) ja hahmo toimii Rafikin oppipoikana. Tai siis oppityttönä? Miten tuon voi suomentaa? Joka tapauksessa, kun näin ensimmäisen clipart-kuvan Makinista jossain oheistuotteessa, ajattelin, että johan on omituisen näköinen apina! Hahmodesign näytti olevan kuin toisesta sarjasta, mutta kyllä siihen on nyt jo kerinnyt tottua. Samanlaisiahan totutteluvaikeuksia oli monella Fulin kanssa.

Pehmoleluversiot Makinista ja Timonista ovat oikein suloiset, vaikkakin Timonin kohdalla vanhempi versio näyttääkin enemmän elokuvan hahmolta. En edes ottanut vuoden 2011 Timonia vertailtavaksi, koska se ja tämä versio ovat kuin yö ja päivä!

Disney Store lopetti tosiaan "Genuine, Original, Authentic" -leimamerkkien ompelemisen hahmoihin ja tilalle on tullut nyt tuollainen valkoinen lappu, jossa on linnan kuva. Uudessa lapussa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta miksi se pitää iskeä noin omituiseen paikkaan kuten vaikka Timonilla? Monet ihmiset varmaankin haluaisivat vaan leikata häiritsevän lapun pois, sillä niin haluaisin minäkin.
Sokerina pohjalla ovat vielä ihanat korkeat kaksipuoliset kahvimukit! Poimin mukaan kaksi suosikkiani, eli Aristokatit ja Leijonakuningas -kupit. Minusta on aivan ihanaa, että Aristokatit-mukissa on mukana suosikkipentuni, Berlioz! Ja mukien pastellinsävyiset värit ovat muutenkin todella paljon mieleeni. Katsokaa nyt tuota suloista vauva-Simbaa (näkyy ensimmäisessä kuvassa)!

Ai niin, Leijonakuningas-keräilijöille on tulossa mahtavia uutisia, sillä eräs Disney Storen työntekijä oli vahvistanut Disney Storen lisäävän pian valikoimiinsa myös Sarabi-pehmon! Oi, miten kauan tätä ollaankaan odoteltu! Nyt vain toivotaan, että mukaan lisätään myös kauan metsästämäni hyeenakolmikko...

4 kommenttia:

 1. Oi että oletpa taas ihania ostoksia tehnyt! :D
  Noita mukeja olen itsekin katsellut mutta vielä en ole antanut itselleni lupaa sorua, kun vanhatkin mukit vielä etsivät itselleen säilytyspaikkaa. Mutta luulen että joku tuon sarjan mukeista kyllä lopulta tulee hankittua niin ihanan näköisiä ne ovat.

  Onpa muuten hauska idea että olet ottanut pehmoleluista vertailukuvat niin että näkee miten pehmojen design on vuosien varella muuttunut. Hetken aikaa täytyi tosin tuijotella noita kahta Rafikia kun yritin etsiä eroja. Ja pakko sanoa että täällä ruudun toisella puolella aletaan olla jo hieman vihreitä kataudesta kun kasvavaa pehmolelukokoelmaasi ajattelee. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, minulla on ihan sama ongelma mukien säilytyspaikan kanssa. :'D En haluaisi niitä kaappiinkaan laittaa, joten mukit ovat nyt sitten sohvalla! Noita uusia mukeja on kyllä vaikea vastustaa. :)

   Tuo vertailu oli kyllä hauskaa! Mietinkin, että tuo Rafiki-kuva on sellainen spot the difference -tehtävä. :D Ja tajusin myöhemmin, että tuo kankaan värin tummuusvaihtelu johtuu ihan siitä, mistä kulmasta pehmoa katsoo, eli siksi Rafikien silmänympärykset näyttävät kuvassa samanvärisiltä!

   Haha, ei tarvitse kadehtia lainkaan! Syy on siinä, että en edes voisi (saatika haluaisi) kerskua pehmoillani millään lailla, sillä neljän keräilyvuoden jälkeen en omista edes suosikkielokuvani kaikkia hahmoja pehmomuodossa... :D

   Poista
 2. Haaveilen juuri itsekin noista Scar ja Mufasa -pehmoista ja Aristokatit-mukista! :'D Hauska sattuma myös sillä Berlioz on minunkin lempparini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vain tilanne sallii ja pehmot kiinnostavat, kannattaa hankkia ne kokoelmaan ennen kuin ne katoavat ja hinnat nousevat! :D Toisaalta Scar ja Mufasa ovat turhan kalliita siihen nähden, että ne ovat suhteellisen pieniä ja että isompi Scar oli aikoinaan nykyistä halvempi...

   Berlioz on aivan ihana! Tummanharmaa turkki + punainen rusetti kaulassa on vaan loistava yhdistelmä.

   Poista