maanantai 17. lokakuuta 2016

Disney-soundtrackit ja CD-levyni

Disney-soundtrackit kuuluvat varmaankin suosikkikeräilyesineisiini, niissä on sekä kauniit kannet että niitä voi ihan oikeasti kuunnellakin. Nykyään lähes kaikki soundtrackeilla olevat kappaleet löytyvät myös netistä, mutta ihkaoikeiden CD-levyjen kokoelmat viehättävät minua nätteine kansineen! Tänään esittelen suhteellisen pienen, mutta mukavan CD-kokoelmani.
Kokoelmani kattaa muutaman soundtrackin, Tarina ja laulut elokuvasta -CD:n, kaksi Legacy Collection -CD:tä ja yhden koostelevyn Disneyn klassisista lauluista. Pääpainoni tässä vaiheessa keräilyä on suomalaisissa levyjulkaisuissa, ja kun ne olen saanut kerättyä, on varmastikin originaalien vuoro! Tosin suomenkieliset soundtrackit ja CD:t ovat melko harvinaista herkkua, minkä vuoksi keräämiseen menee varmaan vielä vuosia.
Niin kuin näkyy, suurin osa levyistä ovat juurikin niitä suomenkielisiä, originaaleja ovat vain Legacy Collectionit ja alarivi lukuunottamatta Bibbedi Babbedi Buuta. Samoin kokoelmastani uupuu vaikka mitä, esimerkiksi Kaunotar ja Hirviö sekä Pieni Merenneito! Kaikki levyistäni taitavat olla nettikaupoista kuten Amazon, Tori ja Huuto.net, paitsi Bibbedi Babbedi Buu oli muutaman viikon takainen mahtava kirpparilöytö!
Otetaanpa ensimmäisenä tarkasteluun Pocahontaksen ja Leijonakuninkaan The Legacy Collection -levyt. Disney julkaisi tämän sarjan levyjä alkaen vuodesta 2014 vuoteen 2015 asti. Legacy Collection-levyjen ideana on julkaista elokuvien score kokonaisuudessaan jokaista taustamusiikin pätkää myöten, ja levyillä kuullaan myös demoja ja poistettuja lauluja. Tämä idea on minusta aivan mahtava, jonka vuoksi rakastan näitä kahta levyä suuresti! Harmi, että monet musiikiltaan loistavat klassikot eivät saaneet omaa Legacy Collection -julkaisuaan lainkaan.

Levyjen kotelot ovat tyyliltään kirjasia, joiden mukana tulee kaksi CD:tä. Kirjasen sivuilla on tekstiä elokuvan synnystä ja mukana on myös laulujen sanat taiteella kuvitettuna. Taiteilija nimeltä Lorelay Bové on suunnitellut kaikki levyjen kannet, ja täytyy myöntää, että ne ovat upeita! Aion ehdottomasti kerätä lisää tähän sarjaan kuuluvia levyjä tulevaisuudessa.
Tässäpä suosikkini; kolme Alkuperäistä Suomalaista Soundtrackia elokuvista Viidakkokirja, Aladdin ja Leijonakuningas. Nämä suomalaiset soundtrackit vetoavat suoraan sydämeeni ja toivonkin todella omistavani jonain päivänä koko sarjan. Nämä taitavat olla myös ne kuunnelluimmat levyt mitä minulta löytyy! Harmi kyllä, että levyt ovat sen verran harvinaisia, ettei niitä ole mahdollista hankkia noin vain. (Niin minä tekisin jos voisin!)
Tässä omistamani Tarina ja laulut elokuvasta -CD:t! Minulla kävi aikoinaan moukan tuuri; löysin nämä levyt netistä ainoastaan euron kappalehintaan. Nykyään naureskelenkin niille, jotka joutuvat pulittamaan esimerkiksi Leijonakuninkaasta yli 20 euroa. Minulta puuttuu tästä sarjasta vielä Pieni Merenneito, Kaunotar ja Hirviö sekä Pocahontas, joita metsästän kovalla vimmalla.
Ja viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä levyjeni random-osasto! The Lion King 3 ja The Lion Guard ovat nimenomaan soundtrackit kyseisille elokuville, ja Lion Guardin levy sisältää myös lauluja samannimisestä tv-sarjasta, ei ainoastaan Return of the Roar -elokuvasta. (Tämä soundtrack saapui ohuessa kirjekuoressa alakulmasta murtuneena, mur! Päätin pitää muovit kotelon päällä, vaikka olenkin itse levyn kertaalleen tarkistanut murtumien varalta.)

Rhythm of the Pride Lands on taas ikään kuin jatko-osa itse Leijonakuninkaan soundtrackille, jonka teossa ovat olleet mukana alkuperäiset musiikintuottajat kuten laulaja Lebo M. Jos et ole ikinä tutustunut tähän levyyn, suosittelen lämpimästi, se on upea! (Tältä levyltä on poimittu musiikkia myös Leijonakuninkaan jatko-osiin, esimerkiksi kappaleet He Lives in You ja The Lion Sleeps Tonight.)

Viimeisenä mainitsemani mahtava kirpparilöytö, Bibbedi Babbedi Buu! Tämä levy sisältää lukuisia Disneyn klassisia lauluja aina Tarzanista Pinocchioon. Omistamani yksilö on todella kuunneltu - osa lauluista skippailee hullun lailla! Onneksi suurin osa biiseistä soi moitteettomasti ja kauniisti. Tätä levyä näkee usein huutonetissä, tosin turhan suolaisilla hinnoilla.

------------------------------------

Siinäpä oli esittelyä CD-kirjastoni kätköistä. :) Disney-musiikkini ei suinkaan lopu tähän, sillä minulla on myös vino pino Musiikkisatuja, joita tulee varmasti myös näkymään täällä jatkossa!

Ja hei, tein syysloman kunniaksi jälleen kerran tilauksen Disney Storeen, paketin saavuttua on tulossa taas esittelyä sisällöstä!

Millä Disney-elokuvalla on sinusta parhain soundtrack? Tahtoisitko jonkun tietyn levyn ehdottomasti kokoelmaasi?


4 kommenttia:

  1. Huh, parasta soundtrackiä on oikeastaan mahdoton valita kun niin moni soundtrack on aivan loistava! Mainittakoon nyt kuitenkin esimerkkinä Kaunotar ja Hirviö :)

    Kokoelmani on jakautunut jo sen verran useaan osastoon etten ainakaan toistaiseksi ole juuri soundtrackejä keräillyt. Kokoelmasta löytyy tällä hetkellä vain kolme soundtrackiä, jotka sisältävät Tokyo Disney Resortin tapahtumien musiikkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valinta on todellakin vaikea! Kaunotar ja Hirviö kiilaa omallanikin listalla kärkikastiin mystisine taustamusiikkeineen ja kauniine lauluineen. :)

      Disney-puistojen soundtrackit ovat mielenkiintoisia, ja vaikken itseäni varsinaiseksi teemapuistofaniksi laskekaan, kuuntelisin kyllä mielelläni joitakin Disneyland-biisejä suoraan levyltä. :)

      Poista
  2. Oi, tätä tekstiä minun on pitänyt kommentoida pitkään. Aivan MAHTAVA kokoelma CD:itä sinulla! Ihan kateeksi käy omistamasi suomalaiset CD:t - minäkin halluun ne kaikki! Kerrotaanko noissa tarina+laulut -levyissä siis elokuvan juoni satu-muodossa, ja sitten välissä on laulut?

    Olisi todellakin hankala valita parasta Disney-soundtrackia, kuten Minna sanoikin. Mahtavia musiikkeja on Kaunottaressa ja Hirviössä, Leijonakuninkaassa, Notre Damen kellonsoittajassa, Pocahontasissa, Aristokateissa... Tosin Aristokateissa vaikutuksen tekee vain lauletut laulut, ei instrumentaalit, joten ehkä se ei ihan kärkeen pääse. :)

    Minkä soundtrackin haluaisin seuraavaksi? Lumikin! Se olisi mahtavaa saada! Herkuleksen soundtracki ois kanssa jees! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! :) Haha, suomalaiset Disney CD:t ovat kyllä parhautta, voi kun vaan niitä olisi vähän helpommin saatavilla! Tarina & laulut -CD:iden systeemi menee juuri niin kuin arvelitkin, laulut ovat oikeilla paikoillaan tarinan seassa. Halutessaan voi kuitenkin skipata tarinaosuudet helposti, koska levyn sisältö on ryhmitelty tyyliin ''Tarina alkaa'' ''Laulu x'' ''Tarina jatkuu'' ''Laulu y''. :)

      Mainitsemasi soundtrackit ovat kaikki kunniamaininnan arvoisia! Ja oi, Lumikki olisi kerrassaan mainio saada soundtrackin muodossa, Herkuleksesta puhumattakaan!

      Poista